Маринован сочен бекон на грил скара

19/05/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф105312439963
"Не чакайте покана от нас - ако искате да опитате сочен маринован бекон на скара, ще трябва да си го приготвите сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо686
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • свински бекон - 2 кг
  • универсална подправка - 1 пакетче пикантина за барбекю и скара
  • лют червен пипер - щипка
  • соев сос - 1 к.ч (може и повече)
  • олио - 40 мл
  • захар - 2 к.л
  • лук - 2 глави (на шайби)
  • черен пипер - щипка
  • кетчуп - 2 с.л
  • лимони - сока от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчето бекон нарежете на средно дебели ивици около един сантиметър и половина. В голяма дълбока купа изсипете соевия сос, пикантината, захарта, кетчупа, пипера и сока от лимона.

Може да добавите и две лъжици вода. Разбъркайте маринатата докато се разтопи захарта и пикантината.

Прибавете нарязаните парчета бекон и разбъркайте, най накрая сипете олиото и с ръка хубаво намачкайте бекона.

Нарежете лука на кръгчета и пъхнете между парчетата. Покрийте с домакинско фолио, след около половин час отново разбъркайте.

Хубаво е да устои колкото може повече, но и след 30 минути или час беконаът става толкова сочен с тази марината, която е подходяща за печене на скари, грил-скари, барбекю и жар.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар