Пълнен заек по царски

25/05/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Пълнен заек с невероятен аромат, който ще ви донесе заслужените овации на гостите!"
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35 105
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете почистения заек в равни части вода и оцет за 1 нощ. На следващия ден добре го отцедете и подсушете. Осолете го отвън и вътре и го намажете с олио.

Нарежете едро почистените гъби, моркови и лук. Свинското нарежете на парчета като за шишчета.

Смесете всички продукти заедно с орехите, маслините, стафидите и целите скилидки почистен чесън. Долейте малко олио и разбъркайте плънката с подправките.

Сложете заека в намазнена тава и го напълнете хубаво с плънката. Останалата плънка разпределете около него и залейте с виното.

Покрийте тавата с фолио и сложете да се пече няколко часа на силна фурна - на 200-250 градуса. Накрая може да запечете без фолио.подобни рецепти тук

5 11
4 12
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Спиридончо
Спиридончо
01.01.2015 13:32
Стана супер вкуснотия, но направих малки промени - замених дафиновия лист (много доминираща подправка е) с индийско орехче, вместо лук и чесън сложих 1/2 праз, и отделно прибавих червени боровинки за компания на стафидите.
2
0
Анонимен
Анонимен
16.05.2014 18:55
Опитах от тази рецепта, но никак не ми допадна
То гъби то стафиди то маслини
хареса ми само вкуса на стафидите в готовия продукт
И ще добавя, че "на вкус и на цвят приятели няма"
Можете да опитате и Вие , но аз няма да повторя.
1
0
Костадин Кочев
Костадин Кочев
26.10.2013 09:58
Колегата Петров май май не е от най-гъвкавите :). Ако си мисли, че като свари заека ще остане нещо от вкуса му жестоко се е излъгал. Аз го кисна през нощта в 15л вода и 1л оцет. Става уникално добре.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв