Вита питка на ленти със сирене и чиа

19/05/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо232
  • Преглеждания за месеца231
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чаша с вода сипваме сухата мая със захарта, разбърква се и оставяме да бухне за 10-15 минути.

Пресява се брашното в тавичка, в средата оформяме кладенче, сипваме прясното мляко, олиото, яйцата без един жълтък, в киселото мляко се разбъркват семена чиа и сипваме в кладенчето, добавя се сол и шупналата мая.

Разбърква се с вилица докато е възможно. Поръсваме брашно на плота и сипваме тестото, месим докато се получи меко тесто.

Намазвам торба с олио и вътре поставям тестото, оставя се в хладилника да втаса за 2-3 часа. Изважда се, премесваме леко и се разделя на три топки. Всяка се разточва на правоъгълна кора, намазва се с олио и поръсваме сирене.

Така се нареждат трите кори една върху друга и нарязваме на 4 ленти. Всяка лента се усуква и навива на охлюв в тава. Оставя се за 20 минути да почине тестото, намазва се с разбит жълтък с 1 с. л. олио и поръсваме семена.

Печем на умерено загрята фурна 170 градуса до готовност. Изважда се, намазваме с масло и покриваме с чиста кърпа. Поднасяме с кисело мляко!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар