Свински пържоли с карамелизиран лук и чесън

20/05/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваГотвач22812501
"Няма никакво значение дали виното ще е червено или бяло Наздраве!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо821
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • олио - 60 мл
  • лук - 2 бр.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват леко и се натриват с черния пипер и магданоза. Покриват се и се оставят настрани.

Лукът се нарязва на тънки филийки, след което се разделя на халки. Запържва се в част от олиото за 10 минути.

Прибавя се балсамовият оцет и се запържва за 5 минути, докато лукът се карамелизира. Тигана се сваря от огъня и се покрива.

Останалото олио се смесва с останалата 1 с. л. оцет, прибавя се чесънът и пържолите се запържват в него на силен огън и след това се доизпържват на слаб огън. Сервират се с лука.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар