Домашни понички на фурна

20/05/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач37963027671
"Един по-лесен и по-здравословен вариант на класическите американски пържени понички "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 729
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса. Плоска тава с хартия за печене. Работи се изцяло с миксер.

Пресява се брашното с бакпулвера, солта и индийското орехче. Разбърква се и се оставя настрана. Маслото се разтопява и се оставя на стайна температура.

В купата на миксера се разбиват яйцата и захарта до побеляване. Добавя се ванилията. На ниска скорост на миксера се прибавя на три пъти брашното, на два пъти маслото заедно с прясното мляко, (събират се заедно), като се завършва с брашно. Замесва се тесто, което е много меко.

Изважда се от купата на миксера и се поставя в тава, покрива се с фолио и се оставя в хладилник за 1 час, за да се стегне тестото. След това време се изважда върху посипан с брашно плот, като се посипва и отгоре и с точилка се разточва с дебелина около 1/2 см.

С формичка се изрязват кръгове с диаметър около 7 см, а в средата с по-малка формичка, за да се получи характерната дупка на поничката Донът. Поставят се в тава, покрита с хартия, на разстояние между поничките.

Пече се на 170-180 градуса за около 14 до 16 минути.

Топинг:
Маслото се разтопява. Захарта се разбърква с канелата. Веднага след като се извадят поничките от фурната се намасляват с четка с масло от всички страни и се потопяват в канелената захар.

Източник: joyofbaking

Забележка: Изключително лесни и вкусни понички приготвени на фурна, с чудесна структура на тестото. Това е един лесен вариант, а и малко по-здравословен на така известната американска поничка Донът.

По желание може да се посипе и с различни декорации, включително и с шоколад.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар