Пълнени чушки със сирене и яйца на скара

20/05/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Невероятно вкусни, леко хрупкави и здравословни чушки без грам мазнина!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 230
  • Преглеждания за месеца164
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • чушки - 6 бр. пресни
  • яйца - 4 бр.
  • сирене – 400 г
  • пресен лук – 1 стрък перата
  • домати – 1 бр.
  • сол – 6 щипки
  • сос
  • кисело мляко – 200 г
  • чесън – 2 скилидки
  • сол – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете измитите и изтърбушени чушки от семената и запазете дръжките за капачета. Посолете всяка чушка от вътре с по 1 щипка сол и оставете настрани.

В купа разбийте яйцата с вилица, нарежете перата лук на ситно, а домата обелете и нарежете на кубчета, добавете ги към яйцата.

Натрошете сиренето с вилица (така натрошено сиренето, остава на по-големи парчета), добавете го към сместа и разбъркайте добре.

Сместа трябва да е гъста (не течна), ако е нужно добавете още сирене и напълнете осолените чушки, поставете капачетата им.

Нагрейте скарата и подредете чушките отгоре, печете от всички страни до омекване (изпичане) на пипера (моите се изпекоха за около 30 минути и са леко хрупкави).

Разбъркайте киселото мляко и посолете на вкус, добавете настърганите на ситно ренде скилидки чесън и разбъркайте. Подредете и залейте чушките със соса.

Невероятно вкусни, леко хрупкави и здравословни чушки без грам мазнина!подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Елена Стефанова Йорданова
Това е нещо ново за мен!Ще ги пробвам:)Мерси:)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв