Щука на фурна

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
26/05/2012
"Щуката има отличен вкус, който сполучливо се съчетава с домати. Ето го и крайният резултат!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо17 914
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • щука - 1 кг прясна
  • домати - 1 буркан от консерва консерва
  • лук - 300 г
  • сметана - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • галета - за овалване
  • соев сос - 50 мл
  • яйца - 2 броя

Приготвяне на Щука на фурна

Хубаво почистете щуката и я нарежете на едри парчета. Всяко парче се посолява и поръсва с прясно смлян черен пипер, след което се овалва в галета, смес от разбитите яйца със соев сос и пак в малко галета.

Парчетата щука се подреждат в намазнена тава с малко бяло вино и се слагат да се пекат в загряна фурна на 200 градуса.

След около 10 минути се добавят нарязания едро лук с пасираните домати, подправени с малко сол и черен пипер.

Ястието се доопича, докато сосът се карамелизира леко по краищата. Накрая шуката на фурна се поднася, полята с малко сметана и резен лимон.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.3
Общо 11 гласували
5 6
4 4
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с