Щука на фурна

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
26/05/2012
"Щуката има отличен вкус, който сполучливо се съчетава с домати. Ето го и крайният резултат!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 643
  • Преглеждания за месеца554
  • Преглеждания за седмицата383
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Хубаво почистете щуката и я нарежете на едри парчета. Всяко парче се посолява и поръсва с прясно смлян черен пипер, след което се овалва в галета, смес от разбитите яйца със соев сос и пак в малко галета.

Парчетата щука се подреждат в намазнена тава с малко бяло вино и се слагат да се пекат в загряна фурна на 200 градуса.

След около 10 минути се добавят нарязания едро лук с пасираните домати, подправени с малко сол и черен пипер.

Ястието се доопича, докато сосът се карамелизира леко по краищата. Накрая шуката на фурна се поднася, полята с малко сметана и резен лимон.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 4
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти