Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Млечен ягодов чийзкейк

Млечен ягодов чийзкейк

Млечен ягодов чийзкейк
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
22/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Свеж десерт, който е най-вкусен с току що набрани ягоди от градината"

Необходими Продукти

  • блат
  • бисквити - 200 г Закуска
  • масло - 125 г разтопено
  • ванилия
  • крем
  • кисело мляко - 400 г гъсто
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • захар - 5 - 6 с.л.
  • желатин - 2 бр.
  • бисквитки - 4 бр. Орео
  • ягоди - 1 купа пресни
  • мента - листа за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават на ситно с точилка или се смилат и сипват в купа.

Добавя се разтопено масло и ванилия с аромат на ром, разбърква се и с лъжица се притиска към дъното на тавичка със свалящи стени.

Печем блата на 180 градуса за 10 минути и охлаждаме.

В касерола се разбива с миксер киселото мляко, заквасена сметана и захарта.

Отделно се разбива сладката сметана до меки връхчета и сипваме в киселото мляко, прибавят се и парченца от нарязани ягоди.

Приготвя се един желатин по указание на опаковката, като се разбърква с 4 с. л. студена вода, оставя се да желира, после се разтопява за 15 секунди в микровълновата, леко се охлажда и сипваме в крема.

Разбърква се добре и сипваме отгоре блата.

Бисквитките Орео се начупват на парченца и се набождат в крема, после отгоре се минава с вилица да се скрият.

Останалите ягодки се нарязват на парченца и с тях се украсява чийзкейкът във формата на цвете.

Приготвя се втория желатин по същия начин, като се разтопи с четка се намазват ягодите, за да запазят свежия си вид.

Оставя се в хладилник да стегне поне 4 часа, ако бързате може и във фризер, но после оставете във хладилника.

Сваля се рингът, поставя се в чиния. Поднасяме украсен отгоре с листа мента. Да ви е сладко!

Млечният ягодов чийзкейк е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
515
40
30
20
10
Дай твоята оценка: