Ориенталски кебапчета с булгур

21/05/2017
Йорданка Ковачеваот Йорданка КовачеваПомощник Готвач
"Кебапчета с дъх на Ориенталско изкушения - гарнирайте с любимата салата и хапвайте с наслада "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо717
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накиснете булгура в гореща вода за 30 минути, за да набъбне. Отцедете добре от течността, ако не я е поел всичката, и в дълбока купа смесете заедно с каймата.

2. Добавете яйцето, смлените бадеми и лука, накълцан на много ситно (лука може и да настържете).

3. Сложете сол, подправките и наситнения магданоз. Омесете добре, завийте с домакинско фолио и оставете за 2 часа в хладилник.

4. Оформете кебапчетата в познатата ни, типична за тях продълговата форма, правейки първо топче, което да се събира в шепа и после разтегляйки с помощта на дланите. От продуктите в рецептата излизат 7 кебапчета.

5. Поставете в тавичка върху хартия за печене или просто леко намазнена. Поръсете със зехтина и печете на 190 градуса до зачервяване. Готови са за около 15 минути, но понеже всяка фурна е различна, най -добре си ги наглеждайте.

6. Сервирайте с гарнитура от свежи краставици, които перфекно допълват вкуса на кебапчетата. Възможно е да се комбинират и с предпочитан от вас сос.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар