Празнично пълнено пиле

21/05/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач12143438
"Поводи за празнуване винаги ще се намерят, а вие не пропускайте са опитате това разкошно пълнено домашно пиле "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 308
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето измийте и подсушете. Натрийте със солта, поръсете с микса от пипера и полейте със сока от лимона. Приберете за час в хладилник. През това време пригответе плънката.

Нарежете бекона, лука, гъбите, домата на кубчета, моркова настържете, чесъна наситнете, каперсите отцедете от маринатата, половината от зелените подправки - нарежете.

Задушете в зехтин последователно чесъна, лука до прозрачност, морковите, гъбите, бекона, домата, прибавете каперсите. Налейте малко бяло вино в плънката и нарязаните зелени подправки.

С така приготвената плънка напълнете пилето и зашийте или забодете с клечки за зъби. Поставете в глинения съд и намажете със сместа от майонезата, горчицата и червения пипер с помощта на домакинска четка.

Налейте бялото вино, зеленчуково бульонче и 1 чаша вода. Около напълненото пиле подредете зелените подправки и останалите гъби - цели. Завийте глинения съд с алуминиево фолио, похлупете с капака и метнете в студена фурна.

Отначало печете на висока температура и след това намалете на 180 градуса. Печете два часа. След това отстранете фолиото и капака и допечете до получаване златисто кафяв загар и хрупкава коричка.

Поднесете с резени лимон и по желание млечно-чеснов сос.

Бележка: Количеството плънка зависи от големината на пилето, но пък вкуса от домашното е гарантиран!подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар