Агнешки дреболии със спанак

27/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410321
"Селска гозба, в чийто неустоим вкус ще се влюбите от първата лъжица "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 280
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварете агнешките дреболии, след което ги отцедете и ги нарежете при нужда. Загрейте около 100 мл мазнина и запържете ситно скълцания лук и след това добавете скълцания чесън.

След като се позапържат, добавете почистения и нарязан спанак и бъркайте, докато спихне. Щом намали обема си, добавете подправки на вкус и сипете сместа в тавичка.

В същия съд запържете за кратко агнешките дреболии и ги разбъркайте в тавата при спанака. Загрейте маслото и запържете в него брашното.

Тази запръжка разредете с предварително разбитата заквасена сметана и посолете малко.

Залейте върху спанака и дреболиите, поръсете с малко галета и сложете да се изпече в загряна на 190 градуса фурна до приятен загар.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!