Пълнени тиквени бомбички с кайма и ориз

21/05/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор324869123
"Ще имаме нужда от помощ при обезвреждането на тези уникално вкусни тиквени бомбички, да разчитаме ли на вас?"
Приготвяне40 мин.
Готвене110 мин.
Общо150 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 098
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капачетата на тиквичките и ги издълбайте. Нарежете вътрешността на тиквичките на дребно.

Почистете лука, чесъна и моркова и ги нарежете на дребно. Загрейте олиото в тиган на умерена температура и запържете леко до омекване лука, моркова и чесъна.

Добавете нарязаната на дребно тиквичка. Като се поизпари влагата от тиквичката, добавете каймата.

Пържете и бъркайте докато стане на трохи. Добавете кимиона, черния пипер, солта и ориза. Разбъркайте хубаво.

Пържете докато ориза стане стъклен и добавете червения пипер, настърган единия домат и малко вода. Пържете още около 5-10 минути до изсушаване на сместа. Напълнете тиквичките със сместа и захлупете с капачетата.

Тъй като съдът трябва да е достатъчно дълбок за кръглите тиквички, подредете ги за печене във форма за кекс. На дъното изсипете останалата плънка. Добавете около 1 ч.ч вода. Печете на 200 градуса за около час.

Последните 20 минути подредете по едно кръгче домат като похлупаче и запечете. Последните 10 минути поръсете с настърган кашкавал и допечете до златисто.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар