Пълнени тиквени бомбички с кайма и ориз

21/05/2017
"Ще имаме нужда от помощ при обезвреждането на тези уникално вкусни тиквени бомбички, да разчитаме ли на вас?"
Приготвяне40 мин.
Готвене110 мин.
Общо150 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 027
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капачетата на тиквичките и ги издълбайте. Нарежете вътрешността на тиквичките на дребно.

Почистете лука, чесъна и моркова и ги нарежете на дребно. Загрейте олиото в тиган на умерена температура и запържете леко до омекване лука, моркова и чесъна.

Добавете нарязаната на дребно тиквичка. Като се поизпари влагата от тиквичката, добавете каймата.

Пържете и бъркайте докато стане на трохи. Добавете кимиона, черния пипер, солта и ориза. Разбъркайте хубаво.

Пържете докато ориза стане стъклен и добавете червения пипер, настърган единия домат и малко вода. Пържете още около 5-10 минути до изсушаване на сместа. Напълнете тиквичките със сместа и захлупете с капачетата.

Тъй като съдът трябва да е достатъчно дълбок за кръглите тиквички, подредете ги за печене във форма за кекс. На дъното изсипете останалата плънка. Добавете около 1 ч.ч вода. Печете на 200 градуса за около час.

Последните 20 минути подредете по едно кръгче домат като похлупаче и запечете. Последните 10 минути поръсете с настърган кашкавал и допечете до златисто.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар