Канелени понички на фурна

22/05/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор557365523
"Те са пухкави и сладки, от тях няма да отслабнете, но всяка мека хапчица си струва "
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 216
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно – 2 ½ ч.ч.
  • прясна мая – 20 г
  • прясно мляко – 1 ч.ч топло
  • масло – 1 с.л. разтопено
  • канела – 1 ч.л.
  • захар – 1 с.л.
  • сол – 1 щипка
  • масло – 60 г разтопено за намазване
  • за овалване
  • захар – 1 ч.ч.
  • канела – 0.5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете солта и канелата, разбъркайте и оформете кладенче. В топлото мляко разтворете маята и захарта, добавете разтопеното масло, разбъркайте и прибавете сместа в кладенчето.

Замесете меко тесто, намажете купа с олио и поставете тестото в нея, завийте със стреч фолио и оставете на топло да удвои обема си.

След което премесете тестото за кратко и разточете на кора с дебелина 1 см, с отвора на чаша с желаната от вас големина изрежете тестото на питки, а с метален резец изрежете отвори в средата им.

Подредете ги в тава постлана с хартия за печене и поставете на топло за 30 минути.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до златисто.

Изпечените понички намажете с разтопеното масло и оваляйте в смесените кристалната захар и канела.

Вкусни и ароматни понички на фурна без много мазнини.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар