Торта Ягодова експлозия

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254922644202
Торта Ягодова експлозия
Снимка: Цветанка Цветанова
2 / 7
22/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Позволете на тази сладка ягодова прелест да експлоадира в устата ви"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 250 г
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ром - 1 ампула есенция
  • какао - 3 ч.л.
  • портокалови корички - 9 г (настъргани)
  • за крема
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 200 г
  • брашно - 6 с.л. (равни)
  • ром - 1 ампула есенция
  • лимонови корички - 9 г (настъргани)
  • краве масло - 200 г
  • ягоди - 300 г нарязани
  • мед - 1 с.л.
  • за украсата
  • ягоди
  • бисквити - 5 - 6 смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата яйцата се разбиват добре със захарта, прибавя се ромът, после и коричките от портокала.

Брашното, смесено с бакпулвера, се добавя и се разбърква с миксера. Слага се какаото и се разбърква леко с дървена лъжица.

Пече се на 180 градуса до готовност.

За крема половината мляко с 2 яйца и брашното се разбиват на каша. Захарта, рома, медът, коричките и останалото мляко се кипват на котлона и се добавя яйчената смес. След сваляне от котлона в готовия крем се слага маслото и се разбърква до хомогенизиране на сместа.

Блатът се разрязва на две. Поставя се в поднос. Кремът се разделя на 2. Едната част се поставя върху блата и половината от ягодите се нарязват отгоре. Слага се и вторият блат.

Останалият крем и другите нарязани ягоди се разбъркват заедно и се изсипват върху блата. Заглажда се с шпатула. Поръсва се по периферията със смлените бисквити и се очертават парчетата.

Редят се ягодите върху плодовата торта и ако е останало от бисквитите, се поръсва върху ягодите.

Тортата Ягодова експлозия е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: