Чесново масло

28/05/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Малките неща са онези, които правят най-силно впечатление "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 058
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Скилидките чесън се пресоват много добре и се разбъркват със сол, черен пипер и лимонов сок.

Магданозът се скълцва възможно най-ситно.

Всичко това се добавя и разбърква към разтопеното и охладено масло, което още не е стегнало.

Обърканото масло се сипва в подходяща форма и се слага във фризера, докато се стегне.

Към така приготвеното масло може да добавите още чесън на вкус, магданоз или друга зелена подправка по ваш вкус.

Много е добро за поднасяне с печен картоф, различни зеленчукови и местни ястия. Може да намажете пилето с него преди да го опечете.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар