Диетични солети

28/05/2012
Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 472
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Смесете двата вида брашно. Разбийте киселото мляко с водата и разтворете в него содата. Добавете ги към брашната и заедно с малко сол разбъркайте тестото до хомогенност.

Получава се доста меко и лепнещо тесто, което лесно може да си шприцова. Добавя се малко брашно, ако е твърде рядко и съответно малко айран, ако е твърде гъсто.

Застелете с хартия за печене голяма тава и отгоре шприцовайте солетите с тънък накрайник. Пъхнете ги да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 8-10 минути или до златист цвят.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 1
3 3
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

млад меринджей
млад меринджей
22.02.2015 18:12
ко каза ко
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв