Патладжани Болонезе

23/05/2017
Emina
отEminaНовак919
"Вкусете най-доброто от Италианската кухня с тези пълнени патладжани с класически сос Болонезе "
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо963
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 големи
  • кайма– 125 г /60% телешка и 40% свинска/
  • лук - 1 глава кромид
  • морков - 1 бр.
  • чесън - 1–2 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 50 г
  • сол–на вкус
  • кашкавал - 50 г настърган
  • копър - 1/2 връзка
  • лимон - сокът на 1/2
  • захар - 1 щипка
  • доматен сос - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, разрязват на половина и сърцевината им се издълбава. Осоляват се и се оставят в наклонен съд, да им изтече горчивият сок (около 30–40 минути).

През това време в тиган пресованият чесън, ситно нарязаните лук и морков, каймата и издълбаното от патладжаните се запържват в 30 г сгорещено олио.

Добавя се доматеното пюре, захарта и къкри около 15 мин.

В тенджерка се кипва вода, 20 г олио, захарта, лимоновият сок, копърът и малко сол. Добавят се патладжаните и се варят до полуготовност.

В тавичка се подреждат полусварените патладжани. Напълват се със сместа от каймата и се запичат на предварително загряна фурна на 160 градуса.

Поръсват се с настърганият кашкавал и се допичат на горен реотан.

Поръсват се със ситно нарязаният магданоз.

Поднасят се със зелена салата или туршия - според сезона.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар