Пилешко на тиган с печени зеленчуци

23/05/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф811467927
"Вкусен обяд само за половин час, защото с нас всичко е възможно "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 346
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете зеленчука, тиквичките - на тънки колелца, лука - на тънки полумесеци, чушките и морковите -на ленти, посолете и оставете така за кратко.

Нарежете месото на ивици, добавете соевия сос, пресования чесън, олиото и малка част от виното, разбъркайте, завийте с фолио и поставете в хладилник, докато изпечете зеленчука.

Намажете оребрен тиган или скара с олио и изпечете зеленчука, поставете го в кутия с капак за да си задуши и поомекне малко.

В тиган с незалепващо покритие и капак, нагрейте олиото и поставете месото, поръсете с щипка сол и запържете, докато се изпари сокът му. Добавете виното, затворете капака на тигана и гответе на бавен огън до готовност на месото, като накрая да остане на мазнина.

Добавете зеленчука, поръсете с черен пипер на вкус, посолете на вкус, разбъркайте внимателно и затворете капака на тигана.

Изключете котлона и оставете ястието на него, докато се охлади напълно котлонът.

Сервирайте топло!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!