Орехова торта с маслен крем

23/05/2017
"Има нещо много специално в ореховите торти - винаги са вкусни и никога не излизат от мода "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 151
  • Преглеждания за месеца2265
  • Преглеждания за седмицата292
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • Яйца - 6 бр.
  • Захар - 6 с.л.
  • Смлени орехи - 12 с.л.
  • Брашно - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пак. (10 г)
  • Сироп
  • компот от кайсии - или захарен сироп
  • Масленн крем
  • масло - 250 г меко
  • пудра захар - 2 к.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • сладкарска сметана - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Можете да разбиете с всичките яйца един голям блат и след това да го разрежете, аз опекох два, като разделих продуктите.

Разбиваме яйцата до получаване на пухкав крем, след това добавяме смлените орехи, брашното и бакпулвера.

Изсипваме сместа в тава за печене, намаслена и постлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса около 30-40 минути. След това охлаждаме напълно готовите блатове.

Щом са се охладили, се захващаме с крема, като за целта разбиваме сладкарска сметана първо.

След това в друга купа разбиваме маслото (на стайна температура), пудрата захар и жълтъците, постепенно добавяме и сметаната до получаване на гладка смес.

Сглобяваме тортата, като редим ред блат, ред крем и накрая намазваме цялата торта с останалия крем.

Украсяваме със смлени орехи или цели по желание.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Елица Александрова
Аз опекох два отделни като разделих на две получената смес. А може и да се опече един цял, който да се разреже на две или на три.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
13.08.2017 16:39
Един блат и се реже или отделно се пекат и колко излизат от тези съставки 2-3?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв