Омлет с тиквички и разядка от извара

24/05/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач160678821
"Зеленчуков омлет и свежа разядка - ароматен обяд, който дълго ще помните "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 013
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиквичка - 1 бр. средно голяма
  • яйца - 3 - 4 бр. (само белтъците)
  • хималайска сол - на върха на ножа
  • зехтин - 1 суп. лъжица
  • за разядката
  • извара - 70 - 100 г
  • пресен чесън - 1 стрък
  • зехтин
  • черен пипер
  • хималайска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива и рендосва на едро ренде. Не се отцежда от водата. Прибавят се белтъците и хималайската сол.

Сместа се обърква добре и се слага в нагорещен и намаслен тиган със незалепващо покритие.

Като се зачерви от долната страна, с помощта на капак или друг тиган се обръща и се изпече и от другата.

Получава се пухкав, леко хрупкав и сочен омлет. Поставя се в основна чиния.

Върху него разпределяме или оформяме красиво овкусената с накълцания пресен чесън, хималайска сол, черен пипер и зехтин извара.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар