Домашен сладкиш с многолистно тесто

29/05/2012
от БогиНовак
"Вадете бутер тестото от хладилника и забърквайте крема, че сладкишът трябва и да престои, преди да го поднесете "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 514
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 2 листа
  • ядки - 150 г натрошени
  • стафиди - 80 - 100 г накиснати в ром
  • за крема
  • пудинг - 2 пакетчета
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1, 2 ч.ч.
  • есенция - 1 ампула ромова
  • масло - 250 г

Начин на приготвяне

Всеки лист бутер тесто се опича в тава в печката. След като хубаво се разлисти и зачерви се вади и се оставя да се охлади. Всеки лист се разделя с помощта на нож на 2 отделни платки и се получават общо 4 (може и на повече).

Приготвя се пудинга според указанията на опаковката, като се разтваря в част от млякото и се добавя към кипналото прясно мляко със захарта. Добавя се ромовата есенция и се бърка, докато се сгъсти. Готовият пудинг се оставя да изстине напълно (до стайна температура).

Разбива се мекото масло на пухкав и гладък крем продължително време с миксер. Пудинга и маслото трябва да са с еднаква температура, защото иначе кремът няма да се получи. На порции добавяйте изстиналия пудинг към маслото и разбийте до хомогенен маслен крем.

С така приготвения крем слепете отделните платки бутер тесто. Върху всеки блат поръсвайте по малко стафиди и пръски от рома, отгоре крем и натрошени ядки. Намажете тортата отгоре обилно с крем и направете украса по желание. Сложете я в хладилник за 1 нощ/ден преди да поднесете.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти