Солени мъфини със сос

МаринаМарина
Помощник Готвач
933831323071
Солени мъфини със сос
Снимка: Марина
1 / 3
24/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Тези мъфини са всичко друго, но не и обикновени - истинско предизвикателство за смели кулинари"

Необходими Продукти

  • тиквички - 800 г
  • картофи - 800 г
  • гауда - 50 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • галета - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • копър - ½ връзка
  • сол - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
  • За соса
  • сметана - 150 мл растителна
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • копър - 2 - 3 стръка
  • сол - на вкус
  • зехтин - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и ги настържете на най-ситното ренде и ги оставете настрана, докато пуснат сок.

През това време изчистете картофите и също ги настържете на най-ситното ренде.

Изстискайте тиквичките от пуснатият сок и ги смесете с настърганите картофи. Към тях прибавете яйцата, галетата, зехтина, солта, черния пипер и нарязан на ситно копър. Разбъркайте хубаво сместа.

Намажете формичките за мъфини с мазнина и след това ги напълнете със сместа. Посредата забучете по 1 резенче гауда.

Изпечете ги във фурна с вентилатор на 220 градуса за около 15-20 минути.

През това време направете соса. Сложете сметаната, чесъна, копъра, зехтина и солта в блендер и блиндирайте.

С него поднесете вече изпечените солени мъфини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: