сряда, 17 септември

Солени тарталети

Публикувана от:
Видяно: 4 732 пъти
Националност: Италианска Кухня
Категория: Предястия
Рецепта за Солени тарталети
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 150 г
  • сол - 1 щипка
  • вода - 3 - 4 лъж. ледена
  • брашно - 220 - 230 г
  • яйца - 1 брой
  • за плънката
  • гъби - 150 г
  • бекон - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • кашкавал - 100 настърган
  • масло - 2 с.л.

Приготвяне на Солени тарталети

Разбийте мекото масло с яйцето, щипка сол и постепенно добавете брашното и водата. Замесете гладко тесто и го приберете в хладилника за 1 час, увито във фолио.

Накълцайте бекона и гъбите възможно най-ситно. Загрейте маслото в тиган и ги запържете последователно, до пълно омекване на гъбите. Свалете плънката от котлона, объркайте с подправките, охладете я и я разбъркайте с кашкавала.

От тестото се точи тънка кора, от която с помощта на формите за тарталетите се режат парчета. Парчетата се наместват плътно по подмазнените форми и се пълнят с плънката. Запичат се в умерено загряна фурна до готовност.

Поднесете солените тарталети като предястие.

4.0 от 8 Гласа

Отзиви (2)

  • 0
    0
    Отговор
    Валентина

    2013-10-27, Оценка 5 от 5 за Солени тарталети

    Никъде не пише колко време се пекат тези вкуснотии
  • 0
    0
    Отговор
    Веселина

    2013-09-06, Оценка 5 от 5 за Солени тарталети

    Тарталетите са много вкусни и оригинални,изпробвани са:)

Вкусна и бърза рецепта за Солени тарталети. Не намерихте това което търсите? Прегледай останалите категории за Солени тарталети. Вкусни рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Солени тарталети в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.