Солени тарталети

29/05/2012
от фифиНовак
"Сочно предястие, което може с лекота да накара гостите ви да забравят, че има и основно ястие!"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 123
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло с яйцето, щипка сол и постепенно добавете брашното и водата. Замесете гладко тесто и го приберете в хладилника за 1 час, увито във фолио.

Накълцайте бекона и гъбите възможно най-ситно. Загрейте маслото в тиган и ги запържете последователно, до пълно омекване на гъбите. Свалете плънката от котлона, объркайте с подправките, охладете я и я разбъркайте с кашкавала.

От тестото се точи тънка кора, от която с помощта на формите за тарталетите се режат парчета. Парчетата се наместват плътно по подмазнените форми и се пълнят с плънката. Запичат се в умерено загряна фурна до готовност.

Поднесете солените тарталети като предястие.подобни рецепти тук

5 3
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Валентина
Валентина
27.10.2013 20:38
Никъде не пише колко време се пекат тези вкуснотии
0
0
Веселина
Веселина
06.09.2013 09:43
Тарталетите са много вкусни и оригинални,изпробвани са:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв