Солени тарталети

от фифиНовак
29/05/2012
"Сочно предястие, което може с лекота да накара гостите ви да забравят, че има и основно ястие!"
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 325
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло с яйцето, щипка сол и постепенно добавете брашното и водата. Замесете гладко тесто и го приберете в хладилника за 1 час, увито във фолио.

Накълцайте бекона и гъбите възможно най-ситно. Загрейте маслото в тиган и ги запържете последователно, до пълно омекване на гъбите. Свалете плънката от котлона, объркайте с подправките, охладете я и я разбъркайте с кашкавала.

От тестото се точи тънка кора, от която с помощта на формите за тарталетите се режат парчета. Парчетата се наместват плътно по подмазнените форми и се пълнят с плънката. Запичат се в умерено загряна фурна до готовност.

Поднесете солените тарталети като предястие.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 4
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Валентина
Валентина
27.10.2013 20:38
Никъде не пише колко време се пекат тези вкуснотии
0
0
Веселина
Веселина
06.09.2013 09:43
Тарталетите са много вкусни и оригинални,изпробвани са:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти