Да помогнем на Мишо да проходи

Солени тарталети

29/05/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Изпрати Солени тарталети
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо7 048
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • масло - 150 г
  • сол - 1 щипка
  • вода - 3 - 4 лъж. ледена
  • брашно - 220 - 230 г
  • яйца - 1 брой
  • за плънката
  • гъби - 150 г
  • бекон - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • кашкавал - 100 настърган
  • масло - 2 с.л.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Приготвяне на Солени тарталети

Разбийте мекото масло с яйцето, щипка сол и постепенно добавете брашното и водата. Замесете гладко тесто и го приберете в хладилника за 1 час, увито във фолио.

Накълцайте бекона и гъбите възможно най-ситно. Загрейте маслото в тиган и ги запържете последователно, до пълно омекване на гъбите. Свалете плънката от котлона, объркайте с подправките, охладете я и я разбъркайте с кашкавала.

От тестото се точи тънка кора, от която с помощта на формите за тарталетите се режат парчета. Парчетата се наместват плътно по подмазнените форми и се пълнят с плънката. Запичат се в умерено загряна фурна до готовност.

Поднесете солените тарталети като предястие.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.7
Общо 9 гласували
5 2
4 4
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Валентина
27.10.2013 20:38
Никъде не пише колко време се пекат тези вкуснотии
0
0
Веселина
06.09.2013 09:43
Тарталетите са много вкусни и оригинални,изпробвани са:)
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и бърза рецепта за Солени тарталети. Не намерихте това което търсите? Прегледай останалите категории за Солени тарталети. Вкусни рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Солени тарталети в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.