Домашна майонеза

30/05/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Важно е да знаете какво консумирате, затова забравете за готовите майонези и опитайте нашата рецепта за домашна майонеза!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 114
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата121
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 4 жълтъка
  • олио - около 300 мл
  • сол - 1 к.л.
  • лимонов сок - 1 лъжичка
  • захар - 1/3 к.л. по желание

Начин на приготвяне

Сложете жълтъците в огнеупорен съд на водна баня на котлона на най-ниската степен. Започнете да биете жълтъците за около 20 минути. В началото на биенето, добавете част от солта.

След като жълтъците са преминали тази кулинарна обработка, снемете съда и продължете да биете, докато изстинат напълно.

Сипете капки олио първоначално при непрекъснато биене, а после продължете да го наливате на тънка струйка, като добавите лимоновия сок или малко лимонтозу и захарта.

По желание след като майонезата се е захванала, може да добавите 1 с.л.горчица.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 0
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
12.06.2016 07:21
Пръстите си да оближеш!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти