Фрикасе с патешки воденички

24/05/2017
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
"Фрикасе от воденички - признайте си, че подобна вкусотия не сте опитвали досега "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре воденичките. При необходимост почистваме. Заливаме с вода. Слагаме на котлона и като кипнат, изливаме водата, изплакваме и наливаме чиста топла вода. Добре е да предвидим водата да е повече, за да има бульон за соса след сваряването на воденичките. Варим воденичките до готовност и дръпваме от котлона.

В отделна тенджерка, наливаме олио и прибавяме масло, настърган лук и брашно. Запържваме кратко с разбъркване и наливаме бульон от варенето на воденичките (3 ч.ч.) и прясно мляко (1 ч.ч.).

Ръсваме черен пипер, мащерка, риган, сол на вкус и прибавяме воденичките. Варим ястието и като се посгъсти сосът, в отделен съд разбиваме кисело мляко и жълтък, прибавяме към тях малко от горещия сос от воденичките и като се затопли, тогава изливаме към цялата манджа с разбъркване.

Опитваме за сол и при необходимост посоляваме.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар