Пролетна яхния от спанак, грах и зелен лук

24/05/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф121666425616
"Пролетна, свежа и много зелена яхния за всички почитатели на вегетарианските ястия "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо626
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • спанак - 100 г листа свежи
  • грах - 150 г пресен, почистен от шушулките
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • бульон - 1/2 кубче пилешки или зеленчуков
  • джоджен - пресни листа
  • чесън - 1 бр. скилидка
  • брашно - 2 ч.л.
  • вода - 500 мл
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре листата спанак и нарязваме на дребно. Зеления лук почистваме и нарязваме ситно.

В олио и малко вода слагаме да се задуши лукът и последователно прибавяме, спанака, скилидката чесън (може цяла или скълцана на ситно) и почистения грах.

Разбъркваме 1-2 минути, прибавяме нарязан пресен джоджен, черен пипер на вкус, червен пипер и брашно. Като продължаваме да разбъркваме, наливаме топла вода (500 мл) и натрошаваме бульон.

Готвим ястието, докато се посгъсти сосът или до готовност, приблизително 15-20 минути, без да слагаме капак на тенджерата, да не изкипи ястието.

Може да посолим с още малко бульон или сол при необходимост.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар