Турска скара

30/05/2012
от БарфиНовак
"Не математиката, а скарата е универсалният език, на който всички хора по света говорят "
Приготвяне150 мин.
Готвене60 мин.
Общо210 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 593
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте много ситно лука, чесъна, магданоза и почистените чушки. Смелете в блендер всичко това и го прибавете към каймата.

Добавете подправките, зехтина и омесете каймата много добре. Покрийте съда и оставете в хладилник за 2 часа.

Половината от агнешкото месо нарежете на хапки, като за шишчета, а другата половина на тънки малки пържолки.

Поръсете месото с малко мазнина и подправки на вкус и малко соев сос по желание. Загрейте скара, грил тиган или барбекю и добре намазнете скарата.

От каймата гребвайте част и я нанижете върху шишчета така, че да се получи стегнато и продълговато кюфте.

Притискайте с ръце внимателно и не слагайте много кайма, за да може да се задържи по шишчетата.

Кубчетата агнешко също нанижете на шишчета и всичко се мята върху скарата заедно с тънките пържолки агнешко.

Пече се равномерно, като се маже със зехтин регулярно. Поднесете турската скара с пресни зеленчуци и пържени картофи.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар