Гаспачо от червено цвекло със сирене

24/05/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2202641438
"Много ефектна и свежа комбинация за летните жеги - гаспачо с цвекло "
Приготвяне17 мин.
Общо17 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо390
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • цвекло - 200 г сварено или от консерва
  • домати - 600 г добре узрели
  • лук - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • краставица - 80 г
  • зехтин - 80 мл
  • балсамов оцет - 30 мл или на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 550 мл
  • сирене - 60 - 70 г, за поръсване
  • краставица - 4 кръгчета за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете и нарежете всички зеленчуци на парченца (ако краставицата има семенца, отстранете вътрешността ѝ). Поставете ги във дълбок съд с по-високи стени заедно с водата и щипка сол и пасирайте до гладка смес.

2. Прибавете зехтина на тънка струйка, сложете черния пипер и балсамовия оцет (може и обикновен винен или ябълков) и още малко сол на вкус и отново пуснете пасатора за кратко, за да се интегрира всичко добре.

3. Опитайте и прибавете още оцет, сол или чесънче според вашите предпочитания и вкус, както и още водичка, ако искате гаспачото по-рядко.

4. Сервирайте в чашки или купички, добре охладено и поръсете със сиренето, разронено на ситни трохи. Капнете отгоре няколко капки зехтин и декорирайте с кръгче краставичка.

Гаспачо е студена испанска супа, а това е един по-различен вариант, който се надявам да ви допадне.Идеално е за предястие в горещите летни дни, вкусно и разхлаждащо!подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар