Макарони на фурна с карамел

25/05/2017
Албена
отАлбенаИноватор35670912903
"Раз-кош-ни! Любимите ни макарони на фурна сега са дори още по-вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 077
  • Преглеждания за месеца205
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в тенджера с подсолена вода. След като се сварят, се изплакват със студена вода и се отцеждат.

В друг съд се поставят прясното мляко и половината от захарта. Млякото се загрява на котлона, докато захарта се разтопи. След като се охлади млякото, се прибавят предварително разбитите яйца и ванилията.

Млечната смес се изсипва при макароните и се разбърква. Добавя се и разтопеното масло и отново се разбърква.

На дъното на тава се изсипва останалата половина от захарта.Тавата се слага на котлона и се разбърква непрекъснато, докато захарта се карамелизира.

Карамелът се разпределя равномерно по цялото дъно на тавата. Макароните се изсипват в тавата върху леко стегналия се карамел.

Десертът се пече в загрята на 200 градуса фурна до получаване на приятен карамелен загар.

Готовите макарони е нужно да изстинат, след което се нарязват на порции и тогава са готови за сервиране.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар