Октопод във Винегрет

25/05/2017
"За топлите дни и студените вина - поднесете октопод във винегрет "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо396
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • октопод - 250 г сварен
  • червени чушки - 60 г
  • зелени чушки - 60 г
  • лук - 60 г
  • кисели краставички - 2
  • олио - 250 мл
  • оцет - 60 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Октоподът се нарязва на тънки колелца, лукът и двата вида чушки - на малки кубчета, а двете краставички - на още по-малки кубчета.

Олиото и оцетът се смесват добре и към тях се прибавят нарязаните предварително зеленчуци и октоподът.

Подправя се със сол и се оставя да престои в хладилника около 4-5 часа, след което е готов за консумация.

Изключително подходящо мезе за топлите дни.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар