Кускус с кренвирши, краставички и доматен сос

25/05/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Цветен специалитет само за 15 минути - време е да го опитате "
Приготвяне12 мин.
Готвене15 мин.
Общо27 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо221
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вряща вода слагате кускуса, за да се свари. Варите между 12 и 15 мин, в зависимост как го обичате - по-разварен или по-твърд. Изцеждате с помощта на гевгир.

В дълбок тиган слагате олио да се загрее, нарязвате кренвиршите на малки кубчета и слагате в нагорещеното олио.

Запържвате ги и след като придобият златист цвят, добавяте доматения сос, черен пипер и ситно нарязания чесън. Бъркате, докато уври.

Нарязвате киселите краставички на малки кубчета и ги слагате при кускуса.
Добавяте също така кренвиршите с доматения сос, разбърквате много добре и поръсвате с ситно нарязания магданоз, подправяте със сол.

Може да се сервира като основно, като можете да рендосате кашкавал и да стоплите, за да се стопи. А може и като салата.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар