Здравословен хумус от тиквички и левурда

25/05/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132315
"Една от най-вкусните и сполучливи разядки, които ще опитате някога Благодарим за разкошната рецепта"
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 583
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • тиквичка - 1 бр.
  • левурда - 1/2 връзка прясна /див чесън/
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • тиквени семки - 100 г сурови
  • зелени маслини - 100 г
  • лешникови ядки - 50 г запечени
  • рикота - 200 г
  • сок от лимон - 1/2
  • пресован чесън - 1 скилидки
  • копър - 1/2 връзка
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • За декорация
  • салата - листо
  • краставица
  • репички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, накисваме тиквените семки във вода за едно денонощие.

Измиваме и подсушаваме зелените подправки.

Тиквичката я обелвам и нарязвам на парченца.

Маслините обезкостявам /предпочитам сорта Каламата, защото имат наситен солен вкус/.

Приготвяме блендера и в него поставяме тиквичката, зелените ароманти подправки, накиснатите тиквени семки, скилидката чесън, тахана и подправяме.

Миксираме до хомогенна смес. Доовкусяваме допълнително, ако е необходимо.

Поднасям върху зелена салата и декорирам.

Този хумус е подходящ като допълнение на различни салати, така и за гарнитура на печена риба и меса.

Намазан върху хрупкава брускета е апетитно удоволствие.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
01.06.2017 20:06
Радвам се. Да Ви е сладко!
0
0
Николина Панчева
страхотен вкус .не съм го продвала още но съм правила хумус .благодаря за рецептата .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв