Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Киноа с червен боб

Киноа с червен боб

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Киноа с червен боб1 / 2
25/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Веган изкушения, които ще заинтригуват дори най-заклетите любители на мръвката"

Необходими Продукти

  • киноа - 200 - 250 г
  • червен боб - 400 г
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 стар жълт
  • кориандър - пресен няколко стръка
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се загрява в среден тиган с незалепващо покритие и се добавя нарязаният лук.

Сотира се около 3 минути на средна мощност.

Добавят се нарязаните на кубчета домати и се готви още 1-2 минути. Добавя се киноата, солта, пиперът и около 300 милилитра вода. Разбърква се и се покрива с капак.

Готви се около 15-20 минути в зависимост от киноата, докато поеме цялата вода.

Добавя се кориандърът (нарязан ситно) и бобът.

Разбърква се и се готвти още 1 минута, за да се загрее бобът.

Лимонът се изстисква директно отгоре. Киноата с червен боб е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

MasterChef
MasterChef
Липсва описание!
Използваният боб в рецептата трябва да е от консерва както неговият грамаж. Със суров боб 400г обемът е пъти по-голям. Също така, успех на тези, които ползват ТИГАН за ястието(освен ако не е китайски тиган уок)! Препоръчвам тенджера!
29.12.2020 17:19
Николина Панчева
Николина Панчева
интересна рецепта ще опитам
02.06.2017 09:48
1