Печено ярешко с джоджен

26/05/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
"За специалните моменти със скъпите на сърцето ни хора - крехко печено ярешко с джоджен "
Приготвяне20 мин.
Готвене190 мин.
Общо210 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо587
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ярешко месо - 8 - 10 порции
  • джоджен - 30 стръка
  • червен пипер
  • черен пипер
  • къри - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • олио
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме ярешкото месо на порции и почистваме от излишната мазнина, разпределяме ги в намазнена тава. Ръсим от солта, червения пипер, кърито и смляния чер пипер.

Хубаво и равномерно втриваме подправките в месото. Нареждаме стръковете джоджен цели около месото и оставаме да престои така около час.

После наливаме вода, колкото да покрие дъното на тавата два пръста, и покриваме с алуминиево фолио.

Печем в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за три часа. Тогава откриваме за 10-тина минути да се запече месото и сервираме.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар