Печено ярешко с бира и зелен лук

26/05/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
"Рецептата от нас, хапването от вас И да ви е сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо235
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме ярешкото на порции и почистваме от мазното. Леко намазняваме с олио и ръсим сол, червен и черен пипер, хубаво втриваме в месото.

Зеления лук режем на половина и го разпределяме около всяка порция месо. Мащерката слагаме върху месото.

Оставаме да престои така около един час, може и повече.

Печем в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор. Преди да сложим да печем, наливаме бирата и покриваме с алуминиевото фолио.

След 2 часа и 40 минути проверяваме месото, ако е готово, го откриваме да хване коричка за 10 минути.

Сервираме топло с подходяща гарнитура.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар