Варен език със зеленчуци

19/02/2012
"Изключително непретенциозно, но много вкусно предложение, от което ще се възползваме веднага "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 630
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешки език – 150 г
  • брашно – 10 г
  • моркови – 20 г
  • керевиз – 20 г
  • магданоз – 15 г
  • масло – 10 г
  • прясно мляко – 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се измива добре и се сварява. Бульонът се прецежда и в него се слагат почистените и нарязани на ситно зеленчук. Посолява се.

Свареният език се бели и се реже на тънки филийки.

Отделно се приготвя сос от затопленото масло и препеченото брашно. Към тях добавяме млякото и отново разбъркваме. Сосът се оставя да кипне.

При поднасяне парчетата се заливат със сос, а отстрани се слагат зеленчуците, с които се е варил езика.
подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар