Задушени гъби с лук

31/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Вкусно предястие или ароматна гарнитура - изборът е ваш!"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 881
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте, подсушете и нарежете при нужда гъбите. Ако има малки, може да ги оставите цели.

Накълцайте лука и го сложете да се запържи в сгорещеното масло. По желание добавете и 2 скилидки скълцан чесън.

Щом омекне, добавете гъбите и разбъркайте леко за 2-3 минути.

Долейте виното и разбъркайте, докато алкохолът се изпари. Оставете гъбите да се задушават, докато омекната добре.

Прибавете подправките на вкус и оставете открит съда, за да се изпари цялата течност.

Поднесете задушените гъби с лук като гарнитура към зеленчукови месни ястия.подобни рецепти тук

5 5
4 6
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ludmila Atanasova
Ludmila Atanasova
10.06.2017 10:13
Любима гарнитура и мезе на семейството!
0
0
Албена
Албена
30.03.2016 18:56
Чудесна гарнитура,а защо не и като основно ястие.
3
1
Деси
Деси
03.06.2012 20:39
Много вкусно и лесно предястие, бързо за приготвяне и евтино при това.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв