Ориз със свинско по китайски

26/05/2017
Анонимен
отАнонименЧирак504160
"С тази китайска вкусотия ще шашнете всички гости - гарантирано "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 902
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ситно. Осолява се, овкусява се добре с черен пипер, кимион, риган, соевия сос и виното.

Него го пържим до готовност и след това отделяме на страна за момент.

През това време слагаме ориза да се вари с вода - 1 към 3. В уок тиган запържваме лука и моркова, които предварително са нарязани на ситно.

Когато водата от ориза се изпари, го мятаме в тигана при зеленчуците. Добавяме и кубчето бульон. Пържим до готовност на ориза. След това го овкусяваме - риган, черен пипер, чесън на прах.

В друг тиган изпържваме яйцата с щипка сол. Разбъркваме ги. И когато са готови, ги режем на парченца с лъжицата, с която сме ги бъркали.

Зелката я нарязваме на ситно като за салата и изсипваме в купа. В тази купа изсипваме всичко приготвено досега - зелето, яйцата, месото и ориза. Разбъркваме го и ястието е готово за консумиране.

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар