Канолени чашки с ягодов крем

27/05/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру157881544510
"Десерт за истински лакомници "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо713
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • кори за баница - 3 бр.
  • яйце - 1 бр.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • бяла захар - 1 с.л.
  • канела - 1 к.л.
  • ягоди - 1 купа пресни
  • крем
  • прясно мляко - 300 мл студено
  • сметана - 100 мл
  • крем ванилия - 1 пакет без варене
  • желатин - 1 пакет
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • банан - 1 бр.
  • захар - 1 с.л. за ягодите
  • сладкарска боя - 1 щипка червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето, отделно се смесва кафява, бяла захар и канела.

Всеки лист кора се намазва с четка с разбито яйце и по дължина се прегъва на три да се получи лента. Намазва се отново и се навива върху кухненска ролка, обвита с алуминиево фолио. Намазва се отгоре с яйце и поръсваме с захар и канела.

Нареждат се върху хартия за печене, печем в загрята фурна 180 градуса за 12-15 минути до хрупкава коричка - вие си преценете, зависи от печката. Изваждат се, като се усуква ролка наляво и надясно, част от фолиото, ако е залепнало от вътрешната страна, се сваля внимателно с нож. Всяка ролка се срязва на две.

Приготвя се кремът, като в купа сипваме студено прясно мляко, сметана, крем ванилия и с миксер се разбива на крем. Отделят се 3 с.л. за украса. Почистват се ягодите и нарязваме на парчета в купа, поръсваме с 1 с.л. захар и 1 ч.л. вода. Загрява се в МВ за минута, после се пасира на ягодово пюре. Приготвя се желатинът, като се разбърква в 30 мл вода, разтваря се и сипваме в пюрето. Разбърква се добре и сипваме в крема.

Смесва се заквасена сметана с пудра захар и 3 с.л. от ваниловия крем, разбит с течната сметана и щипка сладкарска червена боя за по наситен цвят. Бананът се нарязва на кръгчета.

Нареждат се канолените чашки в чиния, на дъното се нареждат кръгчета банан, пълним с ягодов крем, а отгоре с пош и накрайник се шприцова роза.

Оставяме да стегне, за по-бързо аз оставих във фризера за 10 минути.

Поднасяме с пресни ягоди.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар