Руло от тиквички с шарена плънка

27/05/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач2987073
"Специално предложение за всички онези, които обичат да творят и да рискуват с багри, цветове и вкусове "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 554
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете измитите тиквички на едро ренде, поръсете със сол и сложете в гевгир да се отцедят.

Пиперките се изпичат и се обелват.

Яйцата се разбиват в купа с вилица.

Изстискайте тиквичките с ръка и сложете в купата при яйцата. Добавете брашното и нишестето, 3 листа нарязани див чесън /левурда/, поръсете с малко черен пипер и разбъркайте.

Разстелете хартия за печене върху тавата от фурната и леко я намазнете с олио. Получената смес разстелете върху хартията и сложете да се пече до зачервяване на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Изпечения блат навийте с хартията в парче тензух и го оставете така да изстине.

За плънката:
Разбъркайте изварата заедно с млякото с малко сол. Добавете нарязаните маслини без костилка и накълцан копър. Напълнете трите пиперки с част от тази смес.

Начин на оформяне на рулото:
От двата края на блата за рулото срещуположно нанесете от плънката. В единия край подредете един след друг пиперите по дължина. Останалата смес разнесете по средата. Подгънете този край навътре, където са в редичка пиперките, така че те да са обгърнати от блат.

По останала част сложете три листа по дължината левурда. Сега, другият край - срещуположно, навийте на руло до средата на блата. Там, където се срещат, срежете по дължината през средата, т.е. ще получите две тънки рула. Нарежете ги на шайби и ги оформете някак, да речем подобно на листа.

Гарнирах с морковени пръчици.

О, да, нека има цвят - роза от червено цвекло.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар