Чипс от тиквички за бира

27/05/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Зеленчуков чипс от тиквички, в който ще се влюбите, както и вашата бира "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 274
  • Преглеждания за месеца1365
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • тиквички – 2 бр. средни и продълговати
  • брашно – 1 ½ ч.ч.
  • зеленчукова подправка – 2 с.л.
  • риган – 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките много добре и ги нарежете на тънко с ножче за белене на зеленчуци, посолете с 2 щипки сол, разбъркайте и оставете настрани да им си отцеди водата за 1 час.

В чист плик, сипете брашното, малко сол и подправките и добавете отцедените тиквички, разклатете плика енергично, за да полепне брашното по тях.

Нагрейте олиото и подгответе съд със ледено студена вода до вас. Всяка филийка потапяте първо в студената вода и я поставяте в нагрятото олио, така подреждате всички филийки една до друга, за да не залепват.

Пърженето на чипса става много бързо от обикновеното пържене на тиквички, затова не се отделяйте от тиган, пържите до желания от вас загар.

След като ги извадите от олиото, поставете ги върху хартия, за да поеме излишната мазнина.

Вкусен и хрупкав чипс от тиквички както топъл, така и студен, поднесен с гръцките сос или салата дзадзики и чаша бира.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар