Бутерпирог с тиквички и бекон

27/05/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру162381745811
"Вили е пипала нежно, при приготвянето на тази рецепта - личи си "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 623
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразява се бутертестото, разгъва се и нарязваме на 4-5 ленти, широки 4 пръста.

Приготвя се плънката, като се загрява олио и се запържва ситно нарязан лук, скилидки чесън и настъргани тиквички поръсени с малко сол и черен пипер. Готвим, докато омекнат, снема се от котлона и добавяме нарязан бекон на кубчета и пресен копър. Разбърква се добре и с лъжица се притиска по стените на съда, да се отцеди течността, и оставяме да се охлади.

Всяка лента се намазва по дължина с разбито яйце, а кашкавалът се настъргва на едро ренде.

Върху лентите се разпределя първи слой от настърган кашкавал , отгоре задушени тиквички с бекон. Навива се тънко рулце, краищата се прищипват и нареждаме в тава върху хартия за печене с ръбчето надолу.

Започва се от средата и навиваме като охлюв около него. Отгоре се намазва с четка с разбито яйце.

Фурната е загрята на 190- 200 градуса, печем за 20 минути до златисто. Изважда се в чиния върху салфетка да попие мазнината. Поднасяме пирога с пресни зеленчуци.

Топи се в устата, невероятен вкус! Рецептата е от руски сайт.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар