Кексчета с оризово брашно и ягоди

27/05/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1719251
"Сочни кексчета за всички, дори и онези, които не понасят глутен "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо762
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се яйцето със захарта, а след това се добавя киселото мляко, при непрекъснато бъркане се добавя разтопеното масло на тънка струйка.

Смесените и пресяти брашно, бакпулвер, какао и ванилия също се добавят към сместа и всичко се разбива до получаването на гладка смес.

Към нея се прибавят измитите пресни ягоди и всичко се разбърква.

Разпределя се във форми за мъфини. За предпочитане е да се използва метална тава за мъфини, като във всяка е поставена хартийка за мъфин.
Мъфините се пекат в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20-25 минути.

След като се охладят, ги поръсваме с пудра захар по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар