Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Шишчета»Шишчета от бейби сепия и скариди

Шишчета от бейби сепия и скариди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Шишчета от бейби сепия и скариди
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
26 мин.
Порции
4
"С уникален аромат и завладяващ морски вкус - шишчета, които дълго ще помните"

Необходими Продукти

  • бейби сепии - 12 бр., изчистени
  • скариди - 8 - 10 бр.
  • зехтин - 50 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 3 с.л., ситно накълцан
  • лимон - 2 бр.
  • сол - на вкус, едри люспи (или обикновена, фина)
  • черен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте чесъна и го смесете със ситно накълцания магданоз и зехтина. С половината от тази смес намажете сепиите и изстискайте половин лимон върху тях. Оставете да престоят така минимум 30 минути.

Скаридите може да обелите, а може и да оставите цели.

Набавете си дървени шишчета - 8 на брой за посоченото количество продукти.

Набождайте, редувайки сепия, скарида, пак сепия, скарида и накрая завършете със сепия. За добър естетичен вид не нанизваме отначало докрай шишчето с повече от продуктите - 3 сепийки и 2-3 скариди са достатъчни.

В тиган на силен огън ръснете малко от чесновата смес и сол на дъното и запечете от всяка страна по 3 минутки всяко шишче.

Сервирайте веднага, поръсвайки с остатъка от чесън, магданоз и зехтин. (сложете си допълнително зехтин, ако ви харесва). По желание поръсете с прясно смлян черен пипер.

Лимона нарежете на дебели шайби и гарнирайте с него. Препоръчвам да се консумира, докато е топло, защото понякога мъничките сепии стават леко жилавки, щом изстинат.

Това е предястие, лесно за приготвяне и с ефектен вид. Прекрасна компания за чаша бяло вино.

Добър апетит и хубави моменти около масата!

Шишчетата от бейби сепия и скариди са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Данче, ти хубаво си ме съветваш, но аз ще предпочета да си ги хапвам там... не у нас. Казвам го с усмивка, че няма емотикончета за да ме разбереш. Както виждаш, също и аз това забелязвам, че най-вече се харесват рецептите които са с тесто, тесто и тесто. Основно това си ни е кухнята. Чужда ни е морската храна, не е типична за нас, а е хем вкусна, а да не говоря колко е полезна. Да вземеш да ни врътнеш по някое тапас с нещо си отгоре, ама го направи по-близо до нас, та да ти се радвам, а и мога да "открадна" рецепта... мда.
27.05.2017 16:58
2
1
Покажи всички подкоментари
Карина Жекова
Карина Жекова
С най- голямо удоволствие бих ги опитала! Браво за рецептата! Поздрави, Дани!
27.05.2017 16:28
1
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Данче, какво да ти кажа, мила...нямам думи колко хубаво са приготвени! Браво! Морските дарове ти "идват от ръка" . Няма рецепта със средиземноморска кухня, и както споменах по-горе, най-вече морските дарове, която да не ти е приготвена прекрасно. Възхищавам ти се! Не мога, нямам и такива продукти, тук се предлагат основно замразени, най-много да си разреша да купя бланшираните скариди и толкова, а и да си призная честно, хич и не зная как се приготвят, ни ми е в кухнята, не е наш продукт в Б-я, ти знаеш. Виж, похапвам ги много добре, ама не и у нас... не умеят и тук да ги приготвят, не става. Браво, Данче!! Поздрав най-сърдечен! Марчева
27.05.2017 16:14
2
1
Покажи всички подкоментари