Еклери със сметаново-ягодов пълнеж

28/05/2017
Карина Трендафилова
отКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136413891
"Разкошни еклери, които буквално се топят в устата Не е за хора със слаби нерви "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо864
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме прясното мляко, маслото, захарта и солта на котлона до кипване. Добавяме брашното при непрекъснато бъркане до получаването на гладка топка тесто.

Изчакваме да поизстине и добавяме едно по едно яйцата и разбъркваме до пълното им поемане - аз използвах миксер за тази цел.

Загряваме фурната на 200 градуса.

В тава, постлана с хартия за печене, оформяме еклерите - можем да използваме шприц или две лъжички.

Печем до златисто - около 30-35 минути, като през това време не отваряме вратата на фурната!

Ягодите режем на парчета и поръсваме със захарта, оставаме за 10 минути да си пуснат сока и пасираме. Получената смес кипваме за секунди и после охлаждаме (ако еклерите са за бърза консумация - може да пропуснем тази стъпка).

Разбиваме сметаната на пухкав сняг и добавяме постепенно пасираните ягоди, бъркаме до хомогенизиране.

Пълним охладените еклери и сервираме!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар