Леща с пушени ребърца

13/08/2012
Dianaот DianaНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 728
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • леща - 500 г
  • пушени ребра - 300 гр.
  • праз - 1 - 2 стръка
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива и се слага да се вари. Когато заври се слагат ребрата и щом са готови се изваждат и се обезкостяват. Месото се нарязва на парченца и се връща в супата.

Отделно се прави запръжка, като се задушава нарязаният на ситно праз в мазнината, прибавя се брашното, червеният пипер, настърганият домат и се изсипва в супата.

Готовата супа се подправя с чубрица.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар