Леща с пушени ребърца

DianaDiana
Новак
848101
Леща с пушени ребърца1 / 2
13/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-7

Необходими Продукти

  • леща - 500 г
  • пушени ребра - 300 гр.
  • праз - 1 - 2 стръка
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива и се слага да се вари. Когато заври се слагат ребрата и щом са готови се изваждат и се обезкостяват. Месото се нарязва на парченца и се връща в супата.

Отделно се прави запръжка, като се задушава нарязаният на ситно праз в мазнината, прибавя се брашното, червеният пипер, настърганият домат и се изсипва в супата.

Готовата супа се подправя с чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: