Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Плодов кекс с череши, ягоди и бял шоколад

Плодов кекс с череши, ягоди и бял шоколад

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Плодов кекс с череши, ягоди и бял шоколад
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Пролетен плодов кекс с най-свежите череши и ягоди - истински празник за душата"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 к.л.
  • масло - 1/2 пакетче
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • череши - 100 г
  • ягоди - 100 г
  • захар - за овалване на плодовете
  • бял шоколад - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Към жълтъците добавете 1/2 от захарта и разбийте добре с миксер.

След това постепенно добавете киселото мляко, 6 с.л. от разтопеното масло /останалото масло се използва за намазване на кексовата форма/, пресятото брашно с бакпулвера и отново разбийте добре.

Към готовата смес се добавят разбитите на сняг белтъци с останалата захар и ванилия. Разбъркайте и изсипете в намазнената и набрашнена кексова форма.

Плодовете се измиват добре и се почистват от листата, клонките и костилките. Овалват се в захарта и се прибавят към сместа.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин. Можете да проверявате кекса с клечка за зъби, ако излезе суха клечка, значи е готов.

Изчакайте да изстине и обърнете в подходяща десертна чиния и залейте с разтопения шоколад.

Плодовия кекс с череши, ягоди и бял шоколад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: