Милфьой с ванилов крем и ягоди

28/05/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4248912095
"Класически милфьой, но в лесен вариант с бутер тесто и цялата ни любов "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо941
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бутертестото на еднакви четен брой правоъгълници с големина по избор. Застелете тава с хартия за печене. Подредете нарязаните парчета бутертесто и отгоре сложете друг лист хартия за печене. Затиснете правоъгълниците тесто с друга тава.

Запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин или до златисто. Извадете и охладете.

Пригответе ваниловия крем като разбиете жълтъците със захарта до побеляване.

Междувременно сложете млякото и сметаната с ванилията в касерола на котлона и загрейте на умерен огън до кипване. При готовност започнете да сипвате на тънка струйка млечната смес в сместа от жълтъци и захар, като непрекъснато бъркате.

Сложете съда с крема на котлона на умерена температура и бъркайте докато леко се сгъсти около 10 мин. Междувременно накиснете 2 листа желатин в студена вода. При готовност на крема изстискайте листчетата желатин и ги прибавете към крема. Бъркайте до разтопяване им. Покрийте крема със свежо фолио и го охладете в хладилника, докато стегне от желатина около 30-40 мин.

Извадете крема от хладилника и го сипете в пош. Подредете парчета от бутертестото. Шприцовайте ленти или розички по дължина на правоъгълниците.

Подредете върху крема предварително почистените ягоди. Отгоре поставете друг правоъгълник от бутертестото. Украсете с още крем и ягоди. Посипете с пудра захар и сервирайте.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар