Пандишпаново ягодово руло

28/05/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноИноватор43966835721
"Зашеметяващо вкусно и много лесно за приготвяне пандишпаново ягодово руло "
Приготвяне30 мин.
Готвене12 мин.
Общо42 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 213
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;
Плоска тава с хартия за печене 40/30 см.

1. В касерола се поставят ягодите, захарта и водата. Оставят се на умерен котлон да къкрят за около 20 мин до плътна ягодова смес. Лъжицата трябва да оставя следи по дъното на касеролата. Сваля се от огъня и се оставя настрани.

2. В купа се разбърква брашното, бакпулвера и солта.

3. В голяма купа с миксер се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Добавя се мазнината и на порции брашното на слаба скорост на миксера.
Сместа се изсипва в тавата, като се разпределя равномерно.

Пече се на 180 градуса за около 12 до 15 мин или до суха клечка, поставена в средата на пандишпана.

3. Междувременно се приготвя памучна кърпа, обилно поръсена с пудра захар.

Веднага след като се извади пандишпанът от фурната, се обръща върху кърпата, отстранява се хартията и с помощта на кърпата се завива на руло. Оставя се да се охлади.

Крем:
1. В купа се разбива сиренето, пурата захар и ванилията.

2. В друга купа се разбива студената сметана до твърди върхове. Двете смеси с помощта на миксер на слаба скорост се съединяват.

Развива се охладеното руло и първо се намазва с шпатула с ягодовото сладко. Разпределя се навсякъде. Отгоре се намазва със сметаната с крема сиренето и отново се завива на руло. Оставя се в хладилник за около 2 часа.

След това се поръсва с обилно с пудра захар и се декорира с пресни ягоди.

Източник: HomeCoking

Забележка: Този пандишпан е с прекрасна фина и пухкава структура на тестото. В рецептата като пълнеж може да се ползват всякакви свежи плодове, но ако се ползват пресни малини, трябва да се пасират и след това да минат през цедка заради семките.

Добавила съм 50 г пресни боровинки, които придават още по -хубав наситен контраст в цветовете.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар